Lid worden Inloggen
start Over COPD vzw Wat is COPD? Tips Getuigenissen Kalender Donaties Contact    
KALENDER

Wandeling Ecotron Maasmechelen 22-10-2020

Hier vindt je een herfstwandeling die we gaan maken op 22-10-2020 in de Maasmechelse natuur. Ook hier worden de corona-richtlijnen gevolgd.
Ecotron achter de schermen is een wandeling waarin  Wetenschappelijk onderzoek en Natuur elkaar ontmoeten. Onze gids geeft op de gepaste tijden tekst en uitleg.
Uitnodiging wandeling in Het Middelheimpark

Voor het eerst dit jaar wagen we het erop.
We hebben een mooie activiteit gepland, niet mis al je het mij vraagt.
Op 01-10-2020 maken we een gegidste (corona proof) wandeling in het Middelheimpark.

Wil je er bij zijn en meer weten hoe het verloopt kijk dan hier. Haast je, de plaatsen zijn beperkt (corona proof). Niet vergeten een mondmasker mee te brengen .Te gast bij...


We zijn regelmatig te gast in ziekenhuizen en revalidatiecentra. We krijgen zo de kans om onze vzw voor te stellen aan de patiŽnten van dat centrum. Op 22/11 waren we uitgenodigd in het ziekenhuis van Pelt en op 5/12 in het ziekenhuis van Heusden-Zolder. Misschien tot een volgende keer in een ander centrum?
20 november 2019 - wereld COPD dag

Op 20 november was het dit jaar wereld COPD dag. Een dag om de ziekte COPD in de kijker te plaatsen! En of we dat deden! In 9 Vlaamse en 9 Waalse ziekenhuizen werd er die dag een infostand geplaatst waar mensen info konden verkrijgen over de ziekte en kennis konden maken met mensen van onze patiŽntenvereniging. Ook dit jaar werd er, samen met de firma Chiesi, een heuse fietsmarathon gereden! In elk centrum werd er tussen 9 en 13 uur ťťn fiets bemand door mensen met COPD en 1 fiets door ziekenhuismedewerkers. Samen trachtten ze zo veel mogelijk kilometers te fietsen! In totaal reden we 5350 km: de afstand van Brussel naar Cairo!
We toonden hiermee aan dat bewegen erg belangrijk is voor mensen met COPD en dat we heus 'ons mannetje' nog kunnen staan! We mochten op verschillende plaatsen pers ontvangen en konden zo COPD dus overduidelijk in de kijker plaatsen! Je kan de artikels nalezen via volgende links. HLN1, HLN2, HLN3, HLN 4, HLN 5, HN1, HN2, GVA. Beeldmateriaal van de actie in Genk vind je hier. Extra beeldmateriaal: Leuven, Gent, Genk, BonheidenEn tenslotte is hier een uitgebreid verslag te bekijken! 
19 november 2019 - infoavond Bonheiden

Op 19 november vond er een infoavond plaats in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden. Interessante onderwerpen en boeiende sprekers. Kortom: het werd weer een succes! Een verslag vindt u hier
24 oktober 2019 - wandeling Leut

Najaar: een toptijd om te wandelen! Op 24 oktober bevonden we ons in Leut. Een verslag van deze fijne namiddag kan je hier nalezen. 
8 oktober 2019 - infoavond St-Truiden

Sommigen noemen ze ondertussen legendarisch. Anderen vinden ze super. We hebben het over onze infoavonden. Op 8 oktober organiseerden we een infoavond in St-Truiden. Een verslag vindt u hier
4 oktober 2019 - infonamiddag Dendermonde

Op 4 oktober stond er opnieuw een infonamiddag op het programma. Zoals we dat ondertussen gewoon zijn, werd het weer een zeer interessante namiddag. Een verslag vindt u hier.
19 september 2019 - wandeling Mechelen

Met de prachtige wandelingen van het voorjaar nog in het geheugen, zetten we ook in het najaar ons beste beentje voor. Op 19 september gingen we wandelen in Mechelen. Het recept bleef onveranderd: samen wandelen op een haalbaar tempo, genieten van bloemen en planten en ervaringen delen, kortom: samen genieten! Het verslag van de activiteit kan je hier terug vinden. OP naar een volgende keer!
13 september 2019 - 2e COPDvzw quiz

13 september 2019: 2e COPDvzw quiz. Veel ambiance, top sfeer, volle zaal, enthousiast publiek. Veel woorden zijn er verder niet voor nodig. Misschien nog 2 gezegden. 'De afwezigen hadden ongelijk' en 'Beelden zeggen meer dan woorden'. 
Volgend jaar meer dan dat!
20 juni 2019 - wandeling Merelbeke

Het Liedemeerspark is een aangelegd park rond een vijver van 25 hectaren groot. Op 20 juni planden we hier een wandeling. Het was een erg geslaagde en gesmaakte namiddag. Een kort verslag vind je hier.
Verslag infoavond Herentals

In samenwerking met het Sint Elisabeth Ziekenhuis van Herentals organiseerden we op 13 juni een infoavond. Het werd een erg interessante avond met boeiende sprekers die elk de ziekte COPD toelichtten vanuit hun specialisatie. En verslag van deze activiteit vind je hier. Dank aan alle medewerkers van het ziekenhuis voor dit geslaagd initiatief!
Verslag infoavond in Tongeren

Dinsdag 11 juni werd er een infoavond georganiseerd in Tongeren. Niet de eerste de beste! Er stonden verschillende boeiende lezingen op het programma. Voor en na de voordrachten en tijdens de pauze konden mensen interessante infostanden bezoeken. Niet alleen om te kijken, maar ook om actief deel te nemen. Het werd een denderend succes met 150 aanwezigen. Omdat dit korte tekstje verre van toereikend is om het prachtige geheel te omschrijven, goten we enkele impressies in een verslag. Dit smaakt naar meer....
Rookstop-events 2019

In het kader van de rookstop campagne 2019 was onze vzw aanwezig in verschillende ziekenhuizen. Het was een groot succes! We mochten heel wat mensen ontvangen, ervaarden veel enthousiasme en kwamen twee maal in het nieuws! De samenwerking met de verschillende ziekenhuizen was super en wordt zeker verder gezet in de toekomst. Een uitgebreid verslag van alle activiteiten vind je hier.
Rookstop-events 2019

In het kader van de rookstop campagne 2019 was onze vzw aanwezig in verschillende ziekenhuizen. Het was een groot succes! We mochten heel wat mensen ontvangen, ervaarden veel enthousiasme en kwamen twee maal in het nieuws! De samenwerking met de verschillende ziekenhuizen was super en wordt zeker verder gezet in de toekomst. Een uitgebreid verslag van alle activiteiten vind je hier.
23 mei 2019 - Infodag rookvrij Lier

Naar aanleiding van de ĎWerelddag zonder Tabakí op 31 mei gaf Lier de aftrap voor de grootscheepse rookstopcampagne ďRookvrij LierĒ. De stad ondersteunt deze campagne die opgezet wordt door enkele Lierse tabakologen en het Heilig Hartziekenhuis met de steun van farmaceutisch bedrijf Pfizer. Het doel is tweeledig: enerzijds voorkomen dat jongeren beginnen met roken en anderzijds zoveel mogelijk rokers overtuigen en helpen om hun sigaret voorgoed te doven. Als COPDvzw zetten wij hier graag mee onze schouders onder. Een uitgebreid verslag van het geheel vind je hier.

Verslag wandeling Mol

Op 23 mei trokken we in de namiddag naar de abdij site Postel in Mol voor een prachtige wandeling, op het niveau van ons allen. We hebben heel erg genoten! Een kort verslag vind je hier. 
Verslag Wandeling Geel

Ook al waren de weergoden ons niet al te goed gezind, onze wandeling in Geel werd een voltreffer! Een uitgebreid verslag vindt u hier terug.

© COPD vzw 2020        naar onze Facebook paigna      Privacybeleid